Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Beheersstrategie suikerrot gerbera

Afgerond

In het project zijn aan drie belangrijke factoren bij suikerrot onderzoek gedaan. Er is gekeken naar de vatbaarheid van de plant onder invloed van…

Toetssysteem chalara elegans

Afgerond

In dit onderzoek is gekeken naar het effect van opslag op het infecterend vermogen van C. elegans isolaten. Bij aanvang van het onderzoek zijn…

Biologische bestrijding palmzaadkever

Afgerond

De palmzaadkever is een toenemend probleem in de glasteelt van palmen en aanverwante potplanten. Gebaseerd op een gedegen studie naar het voorkomen…

Geïntegreerde bestrijding in roos

Afgerond

In dit programma wordt in samenwerking met de voorbeeld groepen uit het brancheproject STRATEEG de geïntegreerde bestrijding in de rozenteelt op een…

Glastuinbouw Nederland - © 2024