Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Wortelaaltjes in amaryllis

Afgerond

Het project is een breed opgezette studie met het doel aaltjesaantasting in amaryllis tot een minumum te beperken. In het project wordt ingezet op…

Bladvlekken zomerbloemen

Afgerond

In buiten geteelde zomerbloemen komen vaak afwijkingen voor in het blad, die een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de geoogste tak. Ze…

Geïntegreerde bestrijding chrysant

Afgerond

In het project worden nieuwe gewasbeschermingsmaatregelen getest op hun effectiviteit tegen plaaginsecten in chrysant. Het accent ligt hierbij op het…

Glastuinbouw Nederland - © 2024