Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Inventarisatie xanthomonas in anthurium

Afgerond

Doel van dit onderzoek is het vanuit een ander perspectief bekijken van het Xanthomonas probleem in anthurium. Het is nuttig om problemen met andere…

Duurzame productie kuipplanten

Afgerond

Door maatschappelijke ontwikkelingen neemt de vraag van consumenten naar duurzaam geteelde producten toe. In de pot- en kuipplantenteelt is deze…

Bestrijding fusarium foetens in begonia

Afgerond

In 2002 heeft DLV Facet in samenwerking met diverse bedrijven en instellingen in nauw overleg met LTO Groeiservice uitgebreid onderzoek gestart naar…

Knopvorming hortensia

Afgerond

In dit project wordt door middel van het monitoren van de groei en ontwikkeling meer inzicht verkregen in de samenhang van de factoren die van invloed…

Biologische bestrijding van trips

Afgerond

Door middel van een literatuurstudie en kasproeven zijn de mogelijkheden voor een geïntegreerde tripsbestrijding in de komkommerteelt onderzocht.

Glastuinbouw Nederland - © 2024