Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Onderstammen met tolerantie fusarium

Afgerond

Nieuwe onderstammen voor courgette zijn onderzocht op hun mate van resistentie tegen Fusarium f.sp.cucurbita. Het ras Bengal is als ent gebruikt. De…

Bladproblemen bij tibouchina, vervolg

Afgerond

Doel van dit onderzoek is met de beperkte beschikbare kennis over oorzaak en oplossing van dit probleem de informatie te vergroten over optimale…

Consultancy: Golfballen in tomaat

Afgerond

In de tomatenteelt in Nederland, en dan vooral in het westen van Nederland, komen steeds meer vruchten voor met afwijkende kleur en vruchtvorm. De…

Glastuinbouw Nederland - © 2024