Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Chemische bestrijding koolvlieg

Afgerond

Op twee radijsbedrijven zijn kasproeven uitgevoerd bij een natuurlijke plaagdruk van koolvlieg in de periode april-mei in 2006. Het onderzoek richtte…

Zwavelbio bestrijder in sierteelt

Afgerond

Vaststellen of de dampwerking van zwavel of het contact met het middel zelf de oorzaak is van de verminderde werking van biologische bestrijders.…

Consultancy: Ramularia in zomerbloemen

Afgerond

Door inventarisatie in de praktijk wordt een beeld gevormd van de problemen met bladvlekken. Hierbij is onder andere gekeken naar de omvang van de…

Consultancy: Hagelschotziekte in pioen

Afgerond

Hagelschot veroorzaakt de laatste jaren toenemende problemen in de teelt van pioenroos. Door inventarisatie in de praktijk is een beeld gevormd van de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024