Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Certigraft tegen productuitval

Afgerond

Het doel van het project is onder praktijkomstandigheden de waarde vast te stellen van de in een eerder project "Verbetering bedrijfszekerheid van…

Consultancy: Aaltjes tegen tripsen

Afgerond

Deskstudie naar de recente praktijk, literatuur en veldproeven. Daarnaast worden de problemen in de praktijk opgesomd met daarbij mogelijke oorzaken…

Glastuinbouw Nederland - © 2024