Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Invloed van silicium bij saintpaulia

Afgerond

Extra toevoeging van silicium aan de voedingsoplossing levert in verschillende tuinbouwgewassen zoals komkommer en roos een verbeterde productie…

Autotoxiteit lisianthus

Afgerond

Het doel van het onderzoek is na te gaan wat de oorzaak is van de uitval bij de Lisianthusteelt. In de eerste teelt was het onderzoek vooral gericht…

Wortelaaltjes in roos

Afgerond

In dit onderzoek is de schadelijkheid (productievermindering) van het wortelknobbelaaltje Meloidogyne hapla in roos nagegaan in relatie tot…

Epidemiologie botrytis in pioen

Afgerond

Het doel van het onderzoek uitgevoerd door PPO Glastuinbouw was bepalen wat de aard en omvang van de infectiebronnen voor Botrytis bij pioenen zijn.…

Glastuinbouw Nederland - © 2024