Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Beheersing PepMV en verticillium

Afgerond

Het doel van dit onderzoek is na te gaan of het mogelijk is een aantasting van pepinomozaïekvirus en de combinatie van pepinomozaïekvirus met…

Ziekte en voeding hommels

Afgerond

In de hommelteelt bestaat behoefte aan voedsel van een meer constante kwaliteit dan door honingbijen verzameld stuifmeel. Hierdoor kunnen…

Biologische bestrijding van bladluis

Afgerond

In proefkassen en op praktijkbedrijven werd geëxperimenteerd met het beheersen van bladluispopulaties op paprika via een combinatie van natuurlijke…

Ringtest pepinomozaiekvirus

Afgerond

Om vast te stellen wat de rol van de verschillende factoren is op de ontwikkeling van symptomen en de opbrengst, is in vier landen binnen Europa een…

Glastuinbouw Nederland - © 2024