Groeiremming primula

Beschrijving

In dit onderzoek wordt gekeken naar de optimalisatie van het gebruik van de huidige toegestane remmiddelen Daminozide (Alar, Dazide), Paclobutrozol (Bonzi) en Chloormequat (CCC) en een mogelijk nieuw middel in relatie tot het ontwikkelingsstadium, zodat enerzijds een goede groeiregulatie mogelijk is en anderzijds de nadelige effecten als bloeivertraging en milieubelasting zo laag mogelijk zijn. Daarnaast kijkt men naar de effecten en optimalisatie van alternatieve remmethode Compalox.-P buffer op de compactheid van de plant.

Resultaten

Geteste methode:

  • Bonzi/CCC/Dazide.

  • 'Middel M'.

  • Compalox.

  • Klei

Effect:

  • Voldoende tot goed.

  • Goed, weinig werkzame stof nodig.

  • Goede remming en kwaliteit mogelijk.

  • Remming, vertraagde ontwikkeling.

Het project leidt tot aanvraag derdenuitbreiding 'Middel M'.

 

Raadpleeg voorafgaand aan het toepassen van middelen altijd eerst het huidig geldende Wettelijk Gebruiksvoorschrift.

 

Projectnummer 11226
Looptijd 01-07-02   -   31-12-03
Afgerond Ja
Uitvoerder DLV Facet
Document

Onderzoek en projecten

Invloed van silicium bij saintpaulia

Afgerond

Extra toevoeging van silicium aan de voedingsoplossing levert in verschillende tuinbouwgewassen zoals komkommer en roos een verbeterde productie…

Autotoxiteit lisianthus

Afgerond

Het doel van het onderzoek is na te gaan wat de oorzaak is van de uitval bij de Lisianthusteelt. In de eerste teelt was het onderzoek vooral gericht…

Wortelaaltjes in roos

Afgerond

In dit onderzoek is de schadelijkheid (productievermindering) van het wortelknobbelaaltje Meloidogyne hapla in roos nagegaan in relatie tot…

Epidemiologie botrytis in pioen

Afgerond

Het doel van het onderzoek uitgevoerd door PPO Glastuinbouw was bepalen wat de aard en omvang van de infectiebronnen voor Botrytis bij pioenen zijn.…

Wortelaaltjes in amaryllis

Afgerond

Het project is een breed opgezette studie met het doel aaltjesaantasting in amaryllis tot een minumum te beperken. In het project wordt ingezet op…

Glastuinbouw Nederland - © 2024