Consultancy: Invoering bestrijdingsmogelijkheden roestbruine bladsprietkever

Beschrijving

Via literatuur en informatie van deskundigen uit onderzoek en voorlichting is op een rij gezet voor welke middelen kevers of engerlingen gevoelig zijn. Deze gegevens zijn gebruikt om een selectie van middelen te maken, die voldoende interessant zijn om verder te toetsen op hun geschiktheid als bestrijdingsmiddel.

Resultaten

In de teelt van seringen vindt er steeds meer uitval plaats, doordat larven van de roestbruine bladsprietkever, Serica brunnea, de wortels van de planten ernstig aantasten. Voor de praktijk zijn de perspectieven van diverse bestrijdingsmiddelen tegen engerlingen en adulten van de roestbruine bladsprietkever geïnventariseerd. Hiervoor is informatie vanuit literatuur en kennis van deskundigen gebruikt. Uit de opgestelde lijst zijn zeven chemische en twee gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong geselecteerd, die in een vervolgonderzoek verder worden getest.

Projectnummer 12198-16
Looptijd 01-11-05   -   31-03-06
Afgerond Ja
Uitvoerder PPO Wageningen
Document

Onderzoek en projecten

Duurzaam telen van hortensia

Afgerond

De doelstelling van dit project is het bepalen van de effectiviteit van mogelijkheden om tot en met de bewaring vrij te blijven van kieming en…

Bladpunten opgelost!

Afgerond

In dit project doet men onderzoek naar effecten van teeltomstandigheden op het optreden van bladpunten door toepassing van vernieuwde technieken en…

Hoe is droog steelrot te voorkomen

Afgerond

Er wordt op zes tot negen bedrijven een inventarisatie van de symptoomontwikkeling bij droog steelrot in paprika gemaakt. Bij bedrijven waar steelrot…

Bestrijding turkse mot in paprika

Afgerond

In dit onderzoek wordt in de eerste fase in het oorspronkelijke verspreidingsgebied van de turkse mot gezocht naar nieuwe natuurlijke vijanden van…

Consultancy: Bloemschade potanthurium

Afgerond

Potanthuriumtelers ondervinden de laatste tijd regelmatig problemen met bladvlekken: groene strepen die het schutblad in onregelmatige richtingen…

Glastuinbouw Nederland - © 2024