Consultancy: Invoering bestrijdingsmogelijkheden roestbruine bladsprietkever

Beschrijving

Via literatuur en informatie van deskundigen uit onderzoek en voorlichting is op een rij gezet voor welke middelen kevers of engerlingen gevoelig zijn. Deze gegevens zijn gebruikt om een selectie van middelen te maken, die voldoende interessant zijn om verder te toetsen op hun geschiktheid als bestrijdingsmiddel.

Resultaten

In de teelt van seringen vindt er steeds meer uitval plaats, doordat larven van de roestbruine bladsprietkever, Serica brunnea, de wortels van de planten ernstig aantasten. Voor de praktijk zijn de perspectieven van diverse bestrijdingsmiddelen tegen engerlingen en adulten van de roestbruine bladsprietkever geïnventariseerd. Hiervoor is informatie vanuit literatuur en kennis van deskundigen gebruikt. Uit de opgestelde lijst zijn zeven chemische en twee gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong geselecteerd, die in een vervolgonderzoek verder worden getest.

Projectnummer 12198-16
Looptijd 01-11-05   -   31-03-06
Afgerond Ja
Uitvoerder PPO Wageningen
Document

Onderzoek en projecten

Duurzame productie kuipplanten

Afgerond

Door maatschappelijke ontwikkelingen neemt de vraag van consumenten naar duurzaam geteelde producten toe. In de pot- en kuipplantenteelt is deze…

Bestrijding fusarium foetens in begonia

Afgerond

In 2002 heeft DLV Facet in samenwerking met diverse bedrijven en instellingen in nauw overleg met LTO Groeiservice uitgebreid onderzoek gestart naar…

Knopvorming hortensia

Afgerond

In dit project wordt door middel van het monitoren van de groei en ontwikkeling meer inzicht verkregen in de samenhang van de factoren die van invloed…

Biologische bestrijding van trips

Afgerond

Door middel van een literatuurstudie en kasproeven zijn de mogelijkheden voor een geïntegreerde tripsbestrijding in de komkommerteelt onderzocht.

Beheersing PepMV en verticillium

Afgerond

Het doel van dit onderzoek is na te gaan of het mogelijk is een aantasting van pepinomozaïekvirus en de combinatie van pepinomozaïekvirus met…

Glastuinbouw Nederland - © 2024