Consultancy: Invoering bestrijdingsmogelijkheden roestbruine bladsprietkever

Beschrijving

Via literatuur en informatie van deskundigen uit onderzoek en voorlichting is op een rij gezet voor welke middelen kevers of engerlingen gevoelig zijn. Deze gegevens zijn gebruikt om een selectie van middelen te maken, die voldoende interessant zijn om verder te toetsen op hun geschiktheid als bestrijdingsmiddel.

Resultaten

In de teelt van seringen vindt er steeds meer uitval plaats, doordat larven van de roestbruine bladsprietkever, Serica brunnea, de wortels van de planten ernstig aantasten. Voor de praktijk zijn de perspectieven van diverse bestrijdingsmiddelen tegen engerlingen en adulten van de roestbruine bladsprietkever geïnventariseerd. Hiervoor is informatie vanuit literatuur en kennis van deskundigen gebruikt. Uit de opgestelde lijst zijn zeven chemische en twee gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong geselecteerd, die in een vervolgonderzoek verder worden getest.

Projectnummer 12198-16
Looptijd 01-11-05   -   31-03-06
Afgerond Ja
Uitvoerder PPO Wageningen
Document

Onderzoek en projecten

Invloed van silicium bij saintpaulia

Afgerond

Extra toevoeging van silicium aan de voedingsoplossing levert in verschillende tuinbouwgewassen zoals komkommer en roos een verbeterde productie…

Autotoxiteit lisianthus

Afgerond

Het doel van het onderzoek is na te gaan wat de oorzaak is van de uitval bij de Lisianthusteelt. In de eerste teelt was het onderzoek vooral gericht…

Wortelaaltjes in roos

Afgerond

In dit onderzoek is de schadelijkheid (productievermindering) van het wortelknobbelaaltje Meloidogyne hapla in roos nagegaan in relatie tot…

Epidemiologie botrytis in pioen

Afgerond

Het doel van het onderzoek uitgevoerd door PPO Glastuinbouw was bepalen wat de aard en omvang van de infectiebronnen voor Botrytis bij pioenen zijn.…

Wortelaaltjes in amaryllis

Afgerond

Het project is een breed opgezette studie met het doel aaltjesaantasting in amaryllis tot een minumum te beperken. In het project wordt ingezet op…

Glastuinbouw Nederland - © 2024