Biologische bestrijding orchideetrips/anthuriumtrips in snij-anthurium

Beschrijving

In kaart brengen van de populatieontwikkeling en biologie van anthuriumtrips in relatie tot klimaatomstandigheden. Ontwikkelen van een biologische of geïntegreerde bestrijdingsstrategie.

Resultaten

Verschillende bladbewonende roofmijten bleken zich gemakkelijk in dit gewas te vestigen. In het teeltmedium bleek Hypoaspis Miles de talrijkste roofmijt. Geen van de natuurlijke vijanden bleek in staat om de toename van trips tijdig tot staan te brengen. Het gewas werd zwaar beschadigd.
De met kastrips geassocieerde sluipwesp Thripobius Semiluteus bleek voor deze trips ongeschikt. Rooftripsen zijn weinig teruggevonden maar er zijn wel grote aantallen nimfen geconstateerd. De inmiddels ontstane tripshaarden waren niet meer te redden, maar in de rest van het gewas is de orchideetrips binnen een maand onder controle gebracht.

Projectnummer 12249
Looptijd 01-01-05   -   31-12-06
Afgerond Ja
Uitvoerder PPO Glastuinbouw
Document

Onderzoek en projecten

Slakkenbestrijding in cymbium

Afgerond

Doel van dit project is het ontwikkelen van een bestrijdingsmethodiek van de aardslak in Cymbidium met behulp van slakparasitaire nematoden.

Bestrijding cicaden in sierteelt

Afgerond

Het ontwikkelen van een beheersstrategie voor cicaden in de sierteelt met behulp van natuurlijke vijanden en chemische bestrijding.

Predatoren narcismijt

Afgerond

In het project 'geïntegreerde gewasbescherming in amaryllis' van LTO-Groeiservice worden commercieel verkrijgbare predatoren op effectiviteit tegen…

Glastuinbouw Nederland - © 2024