Consultancy: Spintbestrijding in komkommer

Beschrijving

In dit onderzoek is geëvalueerd wat de knelpunten zijn bij de bestrijding van spint en wat de mogelijkheden zijn om de bestrijding van spint te verbeteren.

Resultaten

Een literatuurstudie heeft laten zien dat er vooral mogelijkheden zijn om de bestrijding van spint te verbeteren met roofmijten. Nagegaan is welke van de toegelaten chemische spintmiddelen integreerbaar zijn. Een tweetal alternatieve maatregelen tegen spint worden genoemd, luchtbevochtiging en resistentieveredeling.

Om een helder beeld te krijgen van de spintproblematiek in de Nederlandse komkommerteelt zijn 8 adviseurs van verschillende firma's en uit verschillende regio's geïnterviewd. De belangrijke knelpunten zijn benoemd. De adviseurs geven diverse suggesties voor onderzoek naar spint in komkommer. Het verslag is afgesloten met een aantal aanbevelingen om methoden te ontwikkelen waarmee de spintbestrijding kan worden verbeterd.

Projectnummer 12500-04
Looptijd 01-01-06   -   31-12-06
Afgerond Ja
Uitvoerder PPO Glastuinbouw
Document

Onderzoek en projecten

Geïntegreerde bestrijding in roos

Afgerond

Het ontwikkelen van een beheersstrategie voor het plagencomplex van roos met behulp van natuurlijke vijanden in combinatie met chemische bestrijding.…

Verticillium in sering, vervolg

Afgerond

Het selecteren, vermeerderen en verder toetsen van onderstammen, die weinig vatbaar zijn voor Verticillium, op hun geschiktheid voor de teelt van…

Geïntegreerde bestrijding amaryllis

Afgerond

In dit project worden de mogelijkheden van Amblyseius barkeri voor de bestrijding van trips en narcismijt in Amaryllis onderzocht. Het is een…

Oorzaak uitval alstroemeria

Afgerond

In dit project wordt een inventarisatie uitgevoerd om de oorzaak van uitval in Alstroemeria vast te stellen. Conform de postulaten van Koch wordt…

Onderstammen met tolerantie fusarium

Afgerond

Nieuwe onderstammen voor courgette zijn onderzocht op hun mate van resistentie tegen Fusarium f.sp.cucurbita. Het ras Bengal is als ent gebruikt. De…

Glastuinbouw Nederland - © 2024