Digitaal informatiesysteem vruchtwisseling

Beschrijving

In 2007 is met financiering van de bloemisterijsector een overzicht gemaakt van gegevens over de vruchtopvolging van 283 soorten zomerbloemen. Daarnaast is er een start gemaakt met een digitaal informatiesysteem om de gegevens te ontsluiten. Een belangrijk deel van deze informatie kan ook door kwekers van vaste planten gebruikt worden. Het project bestaat uit een uitbreiding met circa 60 soorten en verdere ontwikkeling van het computerprogramma. In 2010 is het systeem via internet toegankelijk gemaakt. Dit project is een vervolg op het project 'Inventarisatie problematische vrucht-voorvrucht combinaties bij zomerbloemen'.

Resultaten

Er is een database gevuld met alle beschikbare informatie uit de literatuur over vruchtwisselings-gerelateerde ziekten en plagen in de teelt van zomerbloemen en vaste planten. Vervolgens is een website gebouwd waarin deze informatie op een logische en eenvoudige manier toegankelijk is gemaakt.De website is regelmatig afgestemd met de praktijk. De informatie in de database is gecontroleerd en aangevuld door DLV en Henk van den Berg Teelt- en bedrijfsadvies. Meer informatie is te vinden op www.disvruchtwisseling.nl.

Projectnummer 13421
Looptijd 01-03-09   -   01-05-11
Afgerond Ja
Uitvoerder PPO Bomen

Onderzoek en projecten

Schimmel in boombast bij phalaenopsis

Afgerond

Dit onderzoekt richt zich op het vinden van een teeltwijze, methode of middel die de uitgroei van zwammen in de pot voorkomt en die geen nadelige…

Consultancy: Zwarte vaatbundels radijs

Afgerond

Het doel van dit onderzoek is het opsporen van de oorzaken van inwendig zwart en mogelijke oplossingen voor radijstelers aan te dragen. Daartoe wordt…

Kasproef crossprotectie PepMV

Afgerond

In een kasproef wordt bepaald of zwakke PepMV isolaten in staat zijn om onder praktijkomstandigheden bescherming te bieden tegen nieuwe agressieve…

Consultancy: Overmatige wortelgroei

Afgerond

Doelstelling: Eerste monstername en analyse bij bedrijven die overmatige wortelgroei hebben om een beeld te krijgen van mogelijke besmettingbronnen.

Glastuinbouw Nederland - © 2024