Geïntegreerde bestrijding in de teelt van anjers

Beschrijving

Doel is versnelling van het geïntegreerd telen van anjers, door samenwerking tussen fabrikanten, toeleveranciers, het onderzoek en het telersnetwerk. Het project is een vervolg van een succesvol geïntegreerd telen project uit 2008.

Resultaten

In 2009 is in het project onderzocht in hoeverre het mogelijk is om Trips in anjer onder controle te houden met natuurlijke vijanden. Dit is deels gelukt, het blijkt dat de huidige verkrijgbare natuurlijke vijanden zich moeilijk vestigen in het gewas. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de waslaag die van nature voorkomt op het gewas. Door het wegvallen van chemische middelen is het wel noodzakelijk om een oplossing te vinden, in dat licht wordt het project in 2010 voortgezet.

  • Voor meer informatie over onderzoeksperiode 2008 zie project "Geïntegreerde bestrijding in de teelt van anjer".
  • Voor meer informatie over onderzoeksperiode 2010 zie project "Geïntegreerde tripsbestrijding in anjer".

 

Projectnummer 13539
Looptijd 31-12-09   -   01-03-10
Afgerond Ja
Uitvoerder LTO Groeiservice
Document

Onderzoek en projecten

Duurzame productie kuipplanten

Afgerond

Door maatschappelijke ontwikkelingen neemt de vraag van consumenten naar duurzaam geteelde producten toe. In de pot- en kuipplantenteelt is deze…

Bestrijding fusarium foetens in begonia

Afgerond

In 2002 heeft DLV Facet in samenwerking met diverse bedrijven en instellingen in nauw overleg met LTO Groeiservice uitgebreid onderzoek gestart naar…

Knopvorming hortensia

Afgerond

In dit project wordt door middel van het monitoren van de groei en ontwikkeling meer inzicht verkregen in de samenhang van de factoren die van invloed…

Biologische bestrijding van trips

Afgerond

Door middel van een literatuurstudie en kasproeven zijn de mogelijkheden voor een geïntegreerde tripsbestrijding in de komkommerteelt onderzocht.

Beheersing PepMV en verticillium

Afgerond

Het doel van dit onderzoek is na te gaan of het mogelijk is een aantasting van pepinomozaïekvirus en de combinatie van pepinomozaïekvirus met…

Glastuinbouw Nederland - © 2024