Consultancy: Screening middelen tegen bladaaltjes

Beschrijving

Het maken van een selectie van potentieel effectieve middelen in vitro experimenten, om bij goede effectiviteit op te nemen in een veldproef in pioenrozen ter bestrijding van bladaaltjes.

Resultaten

In de teelt van pioenrozen als snijbloem nemen de problemen met bladaaltjes (Aphelenchoides fragariae) sterk toe. Om een goede keuze van op te nemen middelen in vervolgonderzoek, is een groot aantal middelen in een in vitro proef gescreend op aaltjes-dodende werking.

Er zijn 11 middelen getoetst op aaltjesdodende werking. Alleen middel K liet een snelle doding van de bladaaltjes zien. Van de andere getoetste middelen vertoonden de middelen A, B, C en H na langdurige blootsteling een dodend effect, maar geen 100%. De overige middellen hadden in dit onderzoek weinig effect.

 

Raadpleeg voorafgaand aan het toepassen van middelen altijd eerst het huidig geldende Wettelijke Gebruiksvoorschrift. 

Projectnummer 14263-30
Looptijd 01-09-11   -   31-12-11
Afgerond Ja
Uitvoerder PPO Bloembollen
Document

Onderzoek en projecten

Masterplan rupsen in de glastuinbouw

Lopend

Doel: Toetsen nieuwe effectieve en realistische principes en concepten om de twee soorten rupsen die voor de meeste schade in de glastuinbouw zorgen,…

Aanpak CABY virus

Afgerond

Doel: Via diverse telers en ook via de alert dienst van International Society for Infectious Diseases wordt melding gemaakt dat het Cucurbit…

Glastuinbouw Nederland - © 2024