Meeldauwbestrijding rozen in Afrika

Beschrijving

In samenwerking met Nederlandse rozentelers wordt in Afrika onderzoek uitgevoerd, om de kwaliteit van rozen te verbeteren en gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen te reduceren. Aan de hand van een inventarisatie worden 3 strategieën tegen valse meeldauw ('downy'') opgesteld en getoetst op praktijkbedrijven in Kenia.

Resultaten

Het doel van dit project was om in samenwerking met Nederlandse rozentelers in Afrika de kwaliteit van rozen te verbeteren en het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen te reduceren. Daarom is er een proef uitgevoerd waarbij het effect van drie teeltstrategieën op de bestrijding van valse meeldauw en op residuconcentraties is getoetst. De keuze voor de beste strategie zal afhankelijk zijn van de ziektedruk. Aangeraden wordt een strategie te gebruiken met weinig werkzame stoffen en over te schakelen wanneer de ziektedruk hoger wordt op andere middelen.

Projectnummer 14504
Looptijd 01-10-11   -   30-06-12
Afgerond Ja
Uitvoerder DLV Plant
Document

Onderzoek en projecten

Bladpunten opgelost!

Afgerond

In dit project doet men onderzoek naar effecten van teeltomstandigheden op het optreden van bladpunten door toepassing van vernieuwde technieken en…

Hoe is droog steelrot te voorkomen

Afgerond

Er wordt op zes tot negen bedrijven een inventarisatie van de symptoomontwikkeling bij droog steelrot in paprika gemaakt. Bij bedrijven waar steelrot…

Bestrijding turkse mot in paprika

Afgerond

In dit onderzoek wordt in de eerste fase in het oorspronkelijke verspreidingsgebied van de turkse mot gezocht naar nieuwe natuurlijke vijanden van…

Consultancy: Bloemschade potanthurium

Afgerond

Potanthuriumtelers ondervinden de laatste tijd regelmatig problemen met bladvlekken: groene strepen die het schutblad in onregelmatige richtingen…

Wortelrot in anthurium

Afgerond

In dit project wordt inzicht verschaft in de factoren die een rol spelen bij het ontstaan van wortelrot in Anthurium. Een drietal vragen staat…

Glastuinbouw Nederland - © 2024