Knoprot hydrangea

Beschrijving

De doelstelling van dit project is het voorkomen van knoprot bij Hydrangea door optimaliseren van teelt- en bewaarcondities.

Resultaten

Gemiddeld over de behandelingen kon geen invloed van de extra calcium op het percentage door aangetaste hoofdknoppen worden aangetoond. Het gerealiseerde verschil in de hoeveelheid calcium tussen de standaardbehandeling en de behandeling met extra calcium van 17% in de potkluit en 18% in de knoppen was redelijk te noemen. De (niet significante) hogere aantasting bij de behandeling met extra calcium maakt het onwaarschijnlijk dat een groter verschil in de hoeveelheid calcium kan resulteren in een lagere aantasting door Botrytis. Ook de toegepaste middelen hadden geen duidelijke invloed op de mate van aantasting door Botrytis. Overigens is het mogelijk dat de mate van aantasting door Bortytis in dit onderzoek te laag was om duidelijke significante verschillen tussen de toegepaste middelen aan te tonen.

Projectnummer 36133
Looptijd 01-01-02   -   31-12-02
Afgerond Ja
Uitvoerder PPO Glastuinbouw
Document

Onderzoek en projecten

Inventarisatie xanthomonas in anthurium

Afgerond

Doel van dit onderzoek is het vanuit een ander perspectief bekijken van het Xanthomonas probleem in anthurium. Het is nuttig om problemen met andere…

Duurzame productie kuipplanten

Afgerond

Door maatschappelijke ontwikkelingen neemt de vraag van consumenten naar duurzaam geteelde producten toe. In de pot- en kuipplantenteelt is deze…

Bestrijding fusarium foetens in begonia

Afgerond

In 2002 heeft DLV Facet in samenwerking met diverse bedrijven en instellingen in nauw overleg met LTO Groeiservice uitgebreid onderzoek gestart naar…

Knopvorming hortensia

Afgerond

In dit project wordt door middel van het monitoren van de groei en ontwikkeling meer inzicht verkregen in de samenhang van de factoren die van invloed…

Biologische bestrijding van trips

Afgerond

Door middel van een literatuurstudie en kasproeven zijn de mogelijkheden voor een geïntegreerde tripsbestrijding in de komkommerteelt onderzocht.

Glastuinbouw Nederland - © 2024