Vruchtrot paprika

Beschrijving

In 2002 is een kasproef naar het effect van klimaat, plantbelasting en EC in het wortelmilieu op Fusarium solani gedaan. In deze proef is tegelijk onderzoek gedaan naar het effect van deze factoren op het voorkomen van inwendig vruchtrot door de nieuwe fusarium soort.

Resultaten

Er is geen verband gevonden tussen inwendig vruchtrot en temperatuur, buitentemperatuur, luchtvochtigheid, EC en absoluut vochtgehalte in de kas gedurende de periode van bloei. Het lijkt er wel op dat de aantasting significant toeneemt bij hogere waarden voor de maximale instraling gedurende de periode van bloei, bij veel licht is dit nog meer. Na één week bewaren was het percentage vruchten met symptomen van inwendig vruchtrot ongeveer drie keer hoger dan op het moment van oogsten. Op rotte stengels werd naast Fusarium solani ook de fusarium gevonden die inwendig vruchtrot veroorzaakt.

Eind 2004 is in het project "Vruchtrot paprika, vervolg" nader onderzoek uitgevoerd naar Fusarium vruchtrot.

Projectnummer 433300
Looptijd 01-01-02   -   31-12-02
Afgerond Ja
Uitvoerder PPO Glastuinbouw

Onderzoek en projecten

Acaricidenonderzoek roos

Afgerond

De ontwikkeling van moderne acariciden heeft sterk bijgedragen tot een betere bestrijding van spintmijten in de rozenteelt. Maar door overmatig en…

Cultuurkoken amaryllis

Afgerond

Om te weten aan welke voorwaarden het systeem van cultuurkoken moet voldoen, zijn door middel van warmwaterbehandelingsproeven de…

Knolvoet in brassica

Afgerond

In de koolteelt vormt knolvoet een grondgebonden probleem dat door de telers omzeilt wordt door verdachte percelen te mijden. In de bloemisterijsector…

Toepassing tilt in seringenteelt

Afgerond

Doel van dit project is door het toepassen van teeltbehandelingen (het zogenoemd rondsteken van de struiken) in combinatie met het testen van…

Optimalisatie bemonstering aaltjes

Afgerond

Teelten van kasrozen op substraat worden in de praktijk regelmatig bemonsterd op aaltjes. Het is echter onvoldoende bekend hoe moet worden bemonsterd…

Glastuinbouw Nederland - © 2024