Vruchtrot paprika

Beschrijving

In 2002 is een kasproef naar het effect van klimaat, plantbelasting en EC in het wortelmilieu op Fusarium solani gedaan. In deze proef is tegelijk onderzoek gedaan naar het effect van deze factoren op het voorkomen van inwendig vruchtrot door de nieuwe fusarium soort.

Resultaten

Er is geen verband gevonden tussen inwendig vruchtrot en temperatuur, buitentemperatuur, luchtvochtigheid, EC en absoluut vochtgehalte in de kas gedurende de periode van bloei. Het lijkt er wel op dat de aantasting significant toeneemt bij hogere waarden voor de maximale instraling gedurende de periode van bloei, bij veel licht is dit nog meer. Na één week bewaren was het percentage vruchten met symptomen van inwendig vruchtrot ongeveer drie keer hoger dan op het moment van oogsten. Op rotte stengels werd naast Fusarium solani ook de fusarium gevonden die inwendig vruchtrot veroorzaakt.

Eind 2004 is in het project "Vruchtrot paprika, vervolg" nader onderzoek uitgevoerd naar Fusarium vruchtrot.

Projectnummer 433300
Looptijd 01-01-02   -   31-12-02
Afgerond Ja
Uitvoerder PPO Glastuinbouw

Onderzoek en projecten

Inventarisatie xanthomonas in anthurium

Afgerond

Doel van dit onderzoek is het vanuit een ander perspectief bekijken van het Xanthomonas probleem in anthurium. Het is nuttig om problemen met andere…

Duurzame productie kuipplanten

Afgerond

Door maatschappelijke ontwikkelingen neemt de vraag van consumenten naar duurzaam geteelde producten toe. In de pot- en kuipplantenteelt is deze…

Bestrijding fusarium foetens in begonia

Afgerond

In 2002 heeft DLV Facet in samenwerking met diverse bedrijven en instellingen in nauw overleg met LTO Groeiservice uitgebreid onderzoek gestart naar…

Knopvorming hortensia

Afgerond

In dit project wordt door middel van het monitoren van de groei en ontwikkeling meer inzicht verkregen in de samenhang van de factoren die van invloed…

Biologische bestrijding van trips

Afgerond

Door middel van een literatuurstudie en kasproeven zijn de mogelijkheden voor een geïntegreerde tripsbestrijding in de komkommerteelt onderzocht.

Glastuinbouw Nederland - © 2024